Työhakemus

Ajokortti
Osaamisalueet/Kiinnostuksen kohteet (voit valita useita ja tarkentaa lisätietoihin) *

Sallan 4H-yhdistyksellä on useita Whatsapp -ryhmiä. Sinua voisi ehkä kiinnostaa ryhmä, jossa ilmoitetaan nuorille suunnatuista työtarjouksista "4H:n työnuoret" ja/tai ryhmä, jossa tiedotetaan yleisesti Sallan 4H:n tapahtumista "Sallan 4H-toiminta".

Rastita, mikäli haluat ryhmään

Käsittelemme hakemukset luottamuksellisesti.

Työhön valitun tulee myös käydä 4H:n järjestämä Työt alkavat -kurssi.


Nuorten palkkaamiseen liittyviä säännöksiä:

13–14 -vuotias saa tehdä kevyttä työtä, joka ei saa haitata hänen koulunkäyntiään. Sosiaali- ja terveysministeriö on laatinut esimerkkiluettelon töistä, joita on lupa teettää 14 vuotta täyttäneellä tai saman kalenterivuoden aikana täyttävällä nuorella henkilöllä. Näihin töihin sisätyy myös istutustyöt (Taimiteko)

13-vuotiaat ja nuoremmat saavat työskennellä vain Aluehallintoviraston (AVI) luvalla esimerkiksi esiintyjänä tai avustajana kulttuuritilaisuuksissa, esimerkiksi kesäteatterissa.

15-vuotta täyttänyt nuori saa tehdä ja irtisanoa työsopimuksensa itse. Alle 15-vuotiaat voivat tehdä työsopimuksen huoltajansa erillisellä luvalla tai huoltaja voi tehdä työsopimuksen heidän puolestaan.

Huoltajalla on myös oikeus purkaa nuoren työntekijän työsopimus, jos hän pitää sitä välttämättömänä nuoren kasvatuksen, terveyden tai kehityksen takia.

(Lähde: palkkaus.fi)

Nuorelle työnhakijalle hyödyllistä tietoa voi löytyä myös sivustolta nuortenelama.fi⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠, suosittelen!