Metsäinen Innostaa

Sallan Mobiililuontopolku


Suomen metsäkeskuksen, Suomen 4H‐liiton ja Lapin ammattikorkeakoulun toteuttamassa Metsäinen innostaa ‐hankkeessa toteutetaan mobiililuontopolku Sallaan, Sallan koulukeskuksen valaistun kuntoradan yhteyteen.Metsäinen innostaa ‐hankkeen toimintaan voit tutustua osoitteessa www.metsakeskus.fi/metsainen‐innostaa.


Mobiililuontopolulla liikkuvalle esitetään älylaitteen avulla tietoa alueen luonnosta ja metsistä erilaisten tehtävien muodossa. Mobiililuontopolulla toimitaan kuten luontopoluilla yleensä eli liikutaan luonnossa! Maastossa ei kuitenkaan ole perinteisiä reittimerkkejä tai tietotauluja vaan ne löytyvät älylaitteesta. Mobiililuontopolun kiertäminen edellyttää Metsäinen‐sovelluksen lataamisen ja verkkoyhteyden.

Metsäinen‐sovelluksen voi ladata Android‐laitteisiin maksutta Google Play Kaupasta. Voit tutustua mobiilisovellukseen osoitteessa urly.fi/NlB.


Kun Metsäinen‐sovellus on ladattu älylaitteeseen (älypuhelin tai tabletti) valitaan etusivulta Luontopolut. Kunkin luontopolun kohdalla näytölle avautuu kartta, josta näkee luontopolun reitin ja reitin varrella olevat tehtävät. Polulla liikutaan karttaa seuraten ja sovellus näyttää sijaintisi reitillä. Kun kulkija saapuu tehtäväalueelle, hänen puhelimensa antaa äänimerkin ja kulkija voi avata tehtävän. Tehtävän tehtyä jatketaan polun kiertämistä. Reitin päätepisteen jälkeen reitti päätetään sovelluksessa ja se kertoo, kuinka suoriuduit reitin varrella olleista tehtävistä ja antaa oikeat vastaukset. Tulokset tallentuvat myös sovellukseen Retkimuistiot‐painikkeen alle, joten niitä voi tarkastella myös retken jälkeen.

Haluamme mobiililuontopolun lähtöpisteelle oppilastyönä toteutetun, polusta kertovan tietokyltin. Äänestyksen voittanut työ skannataan, tulostetaan alumiinikyltille ja kiinnitetään Sallan mobiililuontopolun lähtöpisteelle.

 

Äänestä mielestäsi paras kylttiehdotus mobiililuontopolulle 

Kilpailutyöt ja äänestyslaatikko sijaitsevat Sallan kirjaston aulassa.

 

ÄÄNESTYSAIKAA VAIN VAPPUAATTOON 30.4.2019!!

 

Sallan mobiililuontopolku avautuu syksyllä 2019 koulun takamaastoon