Tylypahka ja Rohkelikot- teemahankkeet

Tylypahka ja Rohkelikot -teemahankkeet

Teemahankkeiden tavoitteena on nuorten osallisuuden ja toiminnallisen demokratian lisääminen, nuorten kotiseutuidentiteetin vahvistaminen sekä alueella asumisen, yrittämisen ja viihtyvyyden mahdollisuuksien kirkastaminen. Lisäksi hankkeen avulla kannustetaan kyliä omaehtoiseen kehittämiseen palveluiden saatavuuden säilymiseksi ja parantamiseksi sekä innostetaan kyliä kokeiluihin ja uusiin avauksiin kylien palvelujen kehittämiseksi. Teemahankkeet toteutetaan koko Pohjoisimman Lapin Leader ry:n toiminta-alueella (Utsjoki, Inari, Sodankylä, Savukoski, Pelkosenniemi, Kemijärvi ja Salla). Hankkeen toimenpiteiden valinnassa nostetaan ensisijalle ne, jotka ovat lähtöisin lasten- ja nuorten omista ideoista ja tarpeista sekä ne, joissa on rohkeutta ja kokeiluja.

Sallan 4H-yhdistys on hakenut ja saanut Tylypahka -investointihankkeen kautta rahoituksen kuivurikärryn kunnostamiseen ja peräkärryn hankintaan. Hankeidea tuli nuorten kysynnästä spray-maalaukseen sekä yhdistyksen omasta tarpeestaan kunnostaa luonnoyrttien kuivattamiseen käytettävää kuivurikärryä. Hankkeen aikana puhdistetaan kuivurikärry vanhasta maalista ja vaihdetaan rikottu ikkuna ehjään, jonka jälkeen nuoret pääsevät spraymaalaamaan kärryn seinät suunnittelemillaan kuvilla. Lisäksi nuoret suunnittelevat ja maalaavat logon hankkeen aikana hankittavan peräkärryn kuomuun. Leader Pohjoisin Lappi rahoittaa hankkeen kokonaiskustannuksista 75% ja 25% toteutetaan talkootyönä.

Rohkelikot -kehittämishankkeen kautta Sallan 4H-yhdistykselle on myönnetty rahoitus koko perheen kylpylämatkan järjestämiseen. Leader Pohjoisin Lappi rahoittaa hankkeen kokonaiskustannuksista 90% ja loput 10% kerätään matkalle lähtijöiltä.

Lisätietoja hankkeista:

Pohjoisimman Lapin Leader ry

Kansanopistontie 5
99600 Sodankylä
  040 760 4108

www.pohjoisinlappi.fi