Harrastusbussin ensimatka

1.11.2021 klo 10.30

Harrastusbussin ensimatka oli erittäin onnistunut. En muista milloin viimeksi olisin odottanut jotain niin innolla etten malttanut nukkua yöllä. Jännitys oli käsin kosketeltavissa linja-autossakin, sillä monelle tämä oli ensimmäinen kerta ratsastamaan. Jollekin jopa bussimatka itsessään oli kokemus. Bointsit kotiin tästä, sillä itsekin harrastan ns. ilmaisia viihdytyksiä, kun lähdetään lasten kanssa isoihin kaupunkeihin. Kyllä, se olen minä, joka ajeluttaa lapsia huvikseen liukuportaissa, jos ne niin haluavat ja joskus hississäkin, mikäli ei ole ruuhkaa. Ei siis ole kiellettyä lähteä lasten kanssa ihan vaan istumaan ja kokemaan bussilla matkustamisen riemua!

Perillä ratsastustallilla meitä odotti valmiiksi satuloidut suomenhevoset mm. Muumi, Elvis, Särkijä, Musti ja Veikko. Viimeisin hevosten nimistä aiheutti hilpeyttä, kun hyvän mielikuvituksen omaava lapsukainen tuumasi kaverin joutuvan ratsastamaan hänen luokkakaverillaan. Lopulta kaikilla itsenäisesti ratsastavalla oli oma hevonen talutuksessa kohti aitausta. Riviin järjestyminen tuotti hieman vaikeuksia, mutta lopulta kaikkien kasvot osoittivat samaan suuntaan ja saatiin nousta hevosten selkään. Ei, en minä oikeasti itse ratsastanut, vielä. Ensimmäisten minuuttien aikana oli havaittavissa pienoista paniikin poikasta, mutta tunnin lopuksi nähtiin upeita tuuletuksia, ilman ääntä tosin, koska alkutunnista jo opittiin ettei hevosen selässä saa kiljua vaikka pelottaisikin.

Nuorimmat ratsastajat saivat jakaa yhden hevosen kolmestaan. Alkuun otettiin harjat käteen ja hoidettiin hevonen siistiksi. Hoitotoimenpiteiden jälkeen jokainen kävi vuorollaan kiertelemässä ratsastustilaa ratsastaen taluttajan kanssa. Oli vain onnellisia lapsia, kun oma vuoro vihdoin pitkän odottamisen jälkeen koitti. Vuoroa odotellessa rapsuteltiin erittäin ystävällistä koiraherraa ja ihmeteltiin hevoskärryä. Jokainen taisi innostua hevostelusta niin, että tulee toistekin.

Kokonaisuutena oli niin hyvä reissu, että vielä parin päivän jälkeenkin hymyilyttää. Paluumatkalla napattiin vielä uimarit kyytiin ja todettiin, että ensi kerralla varataan enemmän aikaa uimiseen. Eihän hevosten kanssa parane kelloa katsoa, sillä aika vierähti vikkelään.


Kirjoittanut Sallan 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja, Annina


Jos haluat mukaan Harrastusbussi-matkallemme, käy täyttämässä lomake osoitteessa www.salla.4h.fi/hankkeet/harrastusbussi.

Harrastusbussi-hanketta rahoittaa Leader Pohjoisin Lappi.