Satosankarit

OSTAMME PUHDISTAMATONTA MUSTIKKAA JA PUOLUKKAA

 

Marja-asema sijaitsee Sallan jäähallin takana, agility-rataa vastapäätä (Kuusamontie 65)

Marja-asema on avoinna 3.8 alkaen

 

MA klo 15-17

KE klo 15-17

LA klo 15-17

POIKKEUKSELLISESTI LA 8.8 KLO 16-18

 

Marjoista maksetaan kunkin päivän hinnan mukaisesti, joka ilmoitetaan ostopäivän aamuna. Hintaa voi tiedustella Sallan 4H-yhdistyksen toimihenkilöiltä.

Tuo keräämäsi marjat puhtaissa astioissa, esim. ämpäreissä. Ei muovipusseissa! Marjojen ei tarvitse olla puhdistettuja kunhan enimmät roskat jne on karsittu pois.

Marjat punnitaan 100g tarkkuudella. Maksu suoritetaan oston yhteydessä käteisellä ja se on poimijalle verotonta tuloa. Välitämme marjat Kiantama-nimiselle yritykselle jatkojalostukseen marjateollisuuteen.

Tuomalla keräämäsi metsämarjat myyntiin 4H:n Satosankarit-marja-asemalle tuet paikallista nuorisotyötä. Kiitos!

 

Huom!  Ethän tuo marjaa, jos olet kipeä. 

 

SATOSANKARIT

Satosankarit on Suomen 4H-liiton metsämarjojen ostoon ja välitykseen sekä nuorten työllistämiseen liittyvää toimintaa. Satosankarit-brändin alla toimii noin 50 4H-yhdistysten ylläpitämää marja-asemaa ympäri Suomea sekä mustikan ja puolukan poimintaa varten perustettuja keruurinkejä. Marja-asemille työllistyy paikallisia nuoria.

Paikalliset 4H-yhdistykset toimivat marja-asemaa pyörittävien nuorten työnantajina sekä järjestävät perehdytystä ja neuvontaa uusille metsämarjojen kerääjille. 4H-järjestö on pyörittänyt metsämarjojen osto- ja välitystoimintaa jo useiden vuosien ajan, ja kesästä 2020 eteenpäin se keskittyy Satosankarit-toiminnan alle.

 

Lisätietoja Satosankarit-marja-asemastamme antaa:

Annina Kämäräinen, p. 040 1638210

 

Katso koko maan Satosankari-marja-asemien sijainnit täältä: https://4h.fi/tekemista/maalla-ja-metsassa/satosankarit/

 

Muista marjoja kerätessäsi Jokamiehenoikeudet!


 

Ilmoittaudu marjankeruurinkiin (whatsapp-ryhmään) laittamalla viestiä p. 040 1638210 / Annina. Keruurinkiläisille on tarjolla vinkkejä marjastukseen liittyen, reaaliaikaiset ilmoitukset ostohinnan muutoksista ja marjaretkistä!

MARJOJEN LAATU- JA POIMINTAOHJEITA KERÄÄJÄLLE

 

Arktiset aromit Poimintaohjeet